You can edit almost every page by Creating an account. Otherwise, see the FAQ.

Hans Boom

Uit EverybodyWiki Bios & Wiki
Ga naar:navigatie, zoeken

Hans Boom is voormalig wielrenner en vele jaren lid van de Jan van Erp ploeg. Geboren in Markelo op 19-9-1958 Begonnen met wielrennen nadat zijn oudere broer Bert Boom wereldkampioen werd[1] in Brno in 1969 Een van zijn overwinningen was het Nederlands kampioenschap op de weg voor amateurs in 1982 In dat jaar wist hij ook de Ronde van de Achterhoek op zijn naam te brengen Hij was allround getuige enkele Nederlandse clubkampioenschappen op de achtervolging op de baan Ook op het NCK in Dronten wist hij enkele keren Nederlands kampioen te worden in diverse klassen met AWV De Zwaluwen uit Almelo Ook in het veldrijden werden diverse medailles op het NK behaald 3 deelnames op het WK veldrijden resulteerden in een 4e, 8e en 12e plaats. Geen beroepsrenner geweest, wel een keer deel genomen aan Parijs - Nice bij de beroepsrenners met een 12e plaats in de afsluitende tijdrit op de Col d’Eze. In buitenlandse wedstrijden en met geaccidenteerd terrein kwam bij hem het beste naar voren. Hij heeft diverse bergtruien gewonnen in buitenlandse etappe koersen Hans Boom is broer van Bert Boom en Henk Boom en een oom van Bart Boom.

Dit artikel "Hans Boom" is uit Wikipedia. De lijst van zijn auteurs is te zien in zijn historische   en/of op de pagina Edithistory:Hans Boom.