Meeste winst Roda JC
Recentste ontmoeting Roda JC – MVV 2–2
13 jan 2020
Portaal:  Sport

De Limburgse derby is een rivaliserende voetbalwedstrijd tussen de Limburgse clubs Roda JC Kerkrade en MVV Maastricht. Beide clubs spelen nu[wanneer?] nog in de Keuken Kampioen Divisie, maar de wedstrijden tussen deze clubs wordt serieus opgenomen[bron?] als een Eredivisie wedstrijd.

Jupiler Play-offs 2017[bewerken]

Zie het artikel Play-offs Nederlands voetbal 2017 voor meer over het onderwerp.

Nadat Roda JC wint van Helmond Sport (2-1) en SC Cambuur verloor van MVV (2-3) in de halve finale, kwamen Roda en MVV elkaar weer tegen. De club die won over de twee wedstrijden zou promoveren en de verliezende club zou degraderen.

Heenwedstrijd[bewerken]

Op 25 mei werd de heenwedstrijd gespeeld in Stadion De Geusselt in Maastricht. In deze wedstrijd hadden beide clubs veel kansen, maar er werd niet gescoord. De eerste helft was voor Roda en de tweede voor MVV. De rust duurde 30 minuten langer vanwege de rivaliteit van de supporters.

Terugwedstrijd[bewerken]

Op 28 mei werd de terugwedstrijd gespeeld in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. In de 26ste minuut scoorde Daryl Werker de 1-0 voor Roda JC, en met deze stand bleef Roda in de Eredivisie. MVV kwam op heel veel kansen, maar Benjamin van Leer stopte alle kansen. In de 59ste minuut liet Mitchel Paulissen zich vallen als schwalbe, waarna Nick Kuipers opzettelijk op zijn been ging staan en hiervoor een rode kaart kreeg. Tot 90 minuten bleef de stand 1-0. Roda bleef in de Eredivisie en degradeerde niet. MVV kreeg geen promotie en bleef in de Jupiler League.

Dit artikel "Limburgse derby" is uit Wikipedia. De lijst van zijn auteurs is te zien in zijn historische   en/of op de pagina Edithistory:Limburgse derby.