Overlijdensdatum 21 november 1996
Overlijdensplaats Vlag van Spanje Spanje
Nationaliteit Vlag van Bolivia Bolivia
Portaal:  Voetbal

Ulises Saucedo [1] (3 maart 1902 - 21 november 1996) [2] was een Boliviaanse voetbalcoach en scheidsrechter. Hij coachte het nationale team van Bolivia tijdens de eerste FIFA World Cup in Uruguay in 1930, en trad ook op als scheidsrechter tijdens het toernooi. [3]

Van alle scheidsrechters keuzes waren de twee die de meeste aandacht trokken die van Gilberto de Almeida Rêgo in de wedstrijd tussen Argentinië en Frankrijk, waarin de Braziliaanse scheidsrechter zes minuten te vroeg de wedstrijd eindigde, en die van Saucedo in de ontmoeting tussen Argentinië en Mexico, die Argentinië won met 6 –3. Tijdens de wedstrijd kende Saucedo drie penalty's toe.

Zijn betrokkenheid als coach was minder opmerkelijk, Bolivia verloor beide wedstrijden met 4-0 van Joegoslavië en Brazilië, waarvan de tweede beide partijen precies dezelfde tenues droegen. Bolivia moest daarom in de rust ruilen van shirtjes. [4]